Forum o paranormalnim pojavama i misterijama......
 
Početna stranicaRegistracijaLogin

Share | 
 

 Kineske piramide

Go down 
Autor/icaPoruka
Gost
GostPostajNaslov: Kineske piramide   pon srp 27, 2009 3:21 am

Piramide u KiniU središnjoj kineskoj provinciji Shensi nalazi se preko stotinu velikih piramida potpuno nepoznatih svjetskoj javnosti. Radi se o zabranjenoj zoni oko grada Xian. Najveca medju njima, Bijela piramida, sa svojih 300 metara je dvostruko visa od Keopsove piramide.
Arhitektura piramida slièi onima u Srednjoj Americi sa poravnatim vrhom, a na nekima od njih se mogu vidjeti ostaci hramova na vrhu.
Prema tri postojeæa izvora u okolini piramida postoje grobovi sa kosturima. Rijeè je o èudnim humanoidnim biæima sa velikim glavama i nerazmjerno malim tijelima od metar i dvadeset centimetara visine. U grobnicama je pronaðeno stotine kamenih diskova sa nepoznatim hijeroglifima. Pronadjeni hijeroglifi upozoravaju na vanzemaljsko porijeklo bica koja su tu sahranjena. Jedanom kineskom znanstveniku je donekle pošlo za rukom u prevoðenju pronadjenih kamenih diskova sa hijeroglifima. Pokušaj prevoðenja je dao objašnjenje da je rijeè o padu svemirske letjelice prije 12000 godina, a prièa ide ovako:
Dakle, pred oko 10000 do 12000 godina u Zemljinoj orbiti našla se letjelica. Imali su kvar i morali su se prisilno spustiti ne Zemlju. Pošto na Zemlji nije bilo materijala kakve koristi njihova tehnologija, materijala za popravak letjelice, bili su prisiljeni ostati ne Zemlji i nastaniti se tamo.

U dokazivanju ovih teza zaputiæemo se na Daleki istok.


Slika prikazuje Bijelu piramidu

BIJELA PIRAMIDA

Prva vijest o postojanju gigantskih piramida u Kini se pojavila u lokalnom amerièkom dnevnom listu "Rocky Mountain News" i datirana je 31.03.1947. Pukovnik amerièke vojske Maurice Shehan, u to vrijeme direktor dalekoistoènog sektora avio kompanije Trans-World Airlines, je bio autor teksta. Uz tekst je priložio fotografiju koju je 1945. snimio amerièki pilot tokom II svjetskog rata u doba kada su kineske vlasti odobravale slobodni prelet amerièkim avionima. Analizom fotografije ustanovljeno je da je piramida visoka blizu 300 metara èime je dvostruko premašila najvišu piramidu u Egiptu. Kasnije æe se, meðu arheolozima, ova piramida nazvati “Bijela piramida”.

Ova vijest je ubrzo zaboravljena. Desetak godina kasnije, 1957., kratkotrajno joj je život dao mali èlanak u amerièkom Life Magazinu, u kome je reèeno da je fotografiju napravio amerièki pilot-dobrovoljac koji je prevozio zalihe za kinesku armiju preko Himalaja. On je tada i snimio ovu piramidu oko 100 km jugozapadno od grada Xian.

Trebalo je proæi gotovo pola stoljeæa da bi kineske vlasti dozvolile pristup prvom Evropljaninu u njihovu zabranjenu zonu. Austrijanac Hartwig Hausdorf dva puta posjeæuje Kinu 1994. Rezultat su dvije knjige na njemaèkom: “Bijela piramida” i “Sateliti Bogova”.

Tokom prve posjete, u aprilu 1994., Hausdorf je imao priliku da vidi šest piramida u blizini grada Xian. Na povratku u Kinu, u avgustu iste godine, Hausdorf je snimao video kamerom ovu oblast (18 minuta) i na snimcima je uspio prebrojati preko 100 piramida!

ZABRANA ARHEOLOŠKIH ISTRAŽIVANJA

Neke od piramida su u prilièno ruiniranom stanju. Uglavnom su graðene od tvrde gline. Lokalno stanovništvo je oštetilo neke od njih koristeæi ih kao graðu za svoje kuæe. U razgovoru sa kineskim arheologom Xia Nai, Hausdorf je uspio doæi do zvaniènog stava kineskih vlasti. Vlada ne dozvoljava nikakva istraživanja, a stav je da æe tek buduæe generacije vršiti prouèavanja. Meðutim, Kineska vlada je naredila zasaðivanje brzorastuæih èetinara koji su veæ prekrili veæi dio piramida. Za dvadesetak godina ovdje æe biti guste šume tako da æe na upit o piramidama oni moæi odgovoriti protupitanjem: “Koje piramide? Zar ne vidite da je rijeè o brdima sa šumom.”

Prva referenca u kojima se pominju piramide je vezana za dva australijska trgovca iz 1912. godine. Oni su u razgovoru sa budistièkim sveštenikom, saznali da se ove piramide prvi put spominju u pisanim dokumentima starim pet hiljada godina i veæ tada se oznaèavaju kao "veoma stare".

Austrijanac Hausdorf je imao velike poteškoæe da bi dobio dozvolu da doputuje u Shensi provinciju. Nije mu bilo dozvoljeno arheološko iskopavanje, a nakon što je objavio snimke sa svog putovanja kineske vlasti nisu više dozvolile nijednom strancu posjetu ovom regionu.
Èak, štaviše, u blizini lokacije Bijele piramide, podigli su lansirnu rampu za svoj svemirski program i time zvanièno proglasili tu zonu vojno zaštiæenom i nedodirljivom.

Arhitektura piramida slièi onima u Centralnoj Americi sa platoom na vrhu, a na nekima od njih se mogu vidjeti ostaci hramova. Ove fotografije kineskih piramida zaraslih u rastinje me podsjeæaju na piramide Maja u džunglama Guatemale, Meksika, Salvadora i Hondurasa .Na svim je piramidama planski zasaðeno drveæe, kako bi u buduænosti, izgledale kao dijelo prirode. Prosjeèna im je visina od 25 pa do 100-tinjak metara a smještene su na podruèju koje se proteže na preko 2000 kvadratnih kilometara.

[Vrh] Go down
Guest
GostPostajNaslov: Re: Kineske piramide   sri kol 05, 2009 9:33 pm

Kako im to nije bilo mrsko gradit scratch
[Vrh] Go down
Risk
Admin
avatar

Posts : 183
Join date : 18.07.2009
Age : 23
Location : Tuzla

PostajNaslov: Re: Kineske piramide   čet kol 06, 2009 9:33 pm

hahaha za lijenost ne znam bas, ali sam gledao dokumentarac, u kojem govore kako je moguce napraviti poramidu bez tehnologije....ljudskom snagom....rekli su i kojim nacinima al mi sad mrsko pisat...
[Vrh] Go down
http://m-archive.bosnianforum.com
Gost
GostPostajNaslov: Re: Kineske piramide   pet kol 07, 2009 2:37 am

ovdje na ovom forumu nema niti jednog pametnog posta :S
samo spam, spam, spam i... hmm.. jos nesto, ne mogu se sjetit... aha.. jajajaja... SPAM!!!!!!!!!!
stvarno nema smisla - pisete post kao npr. "...joj gledo sam emisiju o tome, al mrsko mi sad pisat..."; "wow", "cool", "jesul oni normalni", "nevjerovatno" itd itd... mislim pogledajte sami No
ocito ovdje niko ne zna ostavit pametan komentar, ili samo procita naslov teme i kaze "cuo sam za to" i to bi bio kao komentar. i... sta imamo sad od toga??? naravno, nista, a mozda ni to. ccc
[Vrh] Go down
Risk
Admin
avatar

Posts : 183
Join date : 18.07.2009
Age : 23
Location : Tuzla

PostajNaslov: Re: Kineske piramide   pet kol 07, 2009 10:05 am

samo mi molim te reci sta u mom komentari ne valja....napiso da sam gledo dokumentarac????
[Vrh] Go down
http://m-archive.bosnianforum.com
Gost
GostPostajNaslov: Re: Kineske piramide   pon kol 10, 2009 1:41 am

Risk je napisao/la:
samo mi molim te reci sta u mom komentari ne valja....napiso da sam gledo dokumentarac????
nista nisam rekao o tebi direktno, nego uopceno. pregledaj forum pa ces vidjeti komentare.
sto se takvih komentara tice kao kod tebe, i to je spam mada malo laksi, a ako tvrdis da ti je sad mrsko pisati onda svi ostali, tj. mi, ocekuju od tebe da ces dati obrazlozenje zasto ti je bilo mrsko pisati, ili da nam prepricas sto je bilo u toj emisiji sto si gledao, jer zato nam i sluzi ovaj forum. Wink
[Vrh] Go down
Gost
GostPostajNaslov: Re: Kineske piramide   pon kol 10, 2009 1:52 pm

immortal,slažem sa tobom (spam,spam,spam,nedovrseni postovi) ako ce to tako nastaviti nek admin napravi podforum predvidjen za SPAM,ali ce opet forum izgubiti svoju smisao.Ili ako nista nek se upozore spammeri pred bananu.

To je moje mišljenje.
[Vrh] Go down
Risk
Admin
avatar

Posts : 183
Join date : 18.07.2009
Age : 23
Location : Tuzla

PostajNaslov: Re: Kineske piramide   pon kol 10, 2009 11:11 pm

Eh ovako........posto mi je u zadnjem postu bilo mrsko kucat, pa je nastala poluda, evo doslo vrijeme kad mi je opet mrsko kucat, al sam se nakanio....Very Happy


U toj emisiji su napravili rekonstrukciju pravljenja piramida.......tu su vecinom koristili jednostavne mehanizme (koji se uce u 7. razredu osnovne skole), kao npr. poluga, strma ravan i sl.........posto je to kamenje od kojeg je pravljena piramida dovlaceno sa nekih otoka (zaboravio sam kojih), oni su koristilo ogroman broj camaca da bi preveli jedan kamen, i to im je uspjelo....preko kopna su koristili balvane koji su se nalazili ispod kamenih blokova, kej su poljevali vodom, i onda gurali pomocu poluga (znate kako to vec ide)...a kako bi te velike kamene blokove dovlacili na vrhove piramida, koristli su ogromnu "strmu ravan", koja je bila skroz blago "strma". Ali nakon strme ravni dosao je problem kako gurati uz nju...Zeljeli su pokusati pomocu balvana, ali je bio problem kako zadrzati balvan na kosoj povrsini....onda su upotrebljavali male kolce, koji su tek toliko zaustavljali balvane da ne odu u podnozje te strme ravni......nakon toga su opet poljevali vodom te balvane, i koristili poluge i kanape kojima su vukli te kamene blokove...Eto nadam se da cete sad bit zadovoljni, a ako nekome ima sta nejasno, neka slobodno pita......pozz....i samo napisite ispod mojih komentara gdje sam napisao mrsko mi kucat, da dam pojasnjenje, jer mi je sad mrsko trazit te postove.....POZZ
[Vrh] Go down
http://m-archive.bosnianforum.com
Gost
GostPostajNaslov: Re: Kineske piramide   uto kol 11, 2009 2:00 pm

kada pomislim na to da piramida (keopsova) ima 6 miliona (ili je bilo 60 miliona, ne mogu se sjetit tacno) kamenih blokova, malo mi je nevjerovatno da su to provodili takvom procedurom kakvom nas uce u skoli. prema danasnjem tehnoloskom stanju je nemoguce sagraditi tako perfektnu piramidu kao sto je keopsova. to je sve samo teorija koja nije dokazana. ja mislim da tu ima nesto vise sto mi jos ne mozemo shvatiti.
[Vrh] Go down
Risk
Admin
avatar

Posts : 183
Join date : 18.07.2009
Age : 23
Location : Tuzla

PostajNaslov: Re: Kineske piramide   sri kol 12, 2009 2:47 pm

teorija koja nije dokazana, ali je moguca......
[Vrh] Go down
http://m-archive.bosnianforum.com
Guest
GostPostajNaslov: Re: Kineske piramide   sri kol 12, 2009 6:36 pm

Risk je napisao/la:
Eh ovako........posto mi je u zadnjem postu bilo mrsko kucat, pa je nastala poluda, evo doslo vrijeme kad mi je opet mrsko kucat, al sam se nakanio....Very Happy


U toj emisiji su napravili rekonstrukciju pravljenja piramida.......tu su vecinom koristili jednostavne mehanizme (koji se uce u 7. razredu osnovne skole), kao npr. poluga, strma ravan i sl.........posto je to kamenje od kojeg je pravljena piramida dovlaceno sa nekih otoka (zaboravio sam kojih), oni su koristilo ogroman broj camaca da bi preveli jedan kamen, i to im je uspjelo....preko kopna su koristili balvane koji su se nalazili ispod kamenih blokova, kej su poljevali vodom, i onda gurali pomocu poluga (znate kako to vec ide)...a kako bi te velike kamene blokove dovlacili na vrhove piramida, koristli su ogromnu "strmu ravan", koja je bila skroz blago "strma". Ali nakon strme ravni dosao je problem kako gurati uz nju...Zeljeli su pokusati pomocu balvana, ali je bio problem kako zadrzati balvan na kosoj povrsini....onda su upotrebljavali male kolce, koji su tek toliko zaustavljali balvane da ne odu u podnozje te strme ravni......nakon toga su opet poljevali vodom te balvane, i koristili poluge i kanape kojima su vukli te kamene blokove...Eto nadam se da cete sad bit zadovoljni, a ako nekome ima sta nejasno, neka slobodno pita......pozz....i samo napisite ispod mojih komentara gdje sam napisao mrsko mi kucat, da dam pojasnjenje, jer mi je sad mrsko trazit te postove.....POZZ

Nije sa otoka vec su sa doline Nila donosili posto su bili kamenolomi
Kamenje su prevozili brodovima po 5,6 ih natovare
[Vrh] Go down
Risk
Admin
avatar

Posts : 183
Join date : 18.07.2009
Age : 23
Location : Tuzla

PostajNaslov: Re: Kineske piramide   sri kol 12, 2009 8:57 pm

NLO je napisao/la:
Risk je napisao/la:
Eh ovako........posto mi je u zadnjem postu bilo mrsko kucat, pa je nastala poluda, evo doslo vrijeme kad mi je opet mrsko kucat, al sam se nakanio....Very Happy


U toj emisiji su napravili rekonstrukciju pravljenja piramida.......tu su vecinom koristili jednostavne mehanizme (koji se uce u 7. razredu osnovne skole), kao npr. poluga, strma ravan i sl.........posto je to kamenje od kojeg je pravljena piramida dovlaceno sa nekih otoka (zaboravio sam kojih), oni su koristilo ogroman broj camaca da bi preveli jedan kamen, i to im je uspjelo....preko kopna su koristili balvane koji su se nalazili ispod kamenih blokova, kej su poljevali vodom, i onda gurali pomocu poluga (znate kako to vec ide)...a kako bi te velike kamene blokove dovlacili na vrhove piramida, koristli su ogromnu "strmu ravan", koja je bila skroz blago "strma". Ali nakon strme ravni dosao je problem kako gurati uz nju...Zeljeli su pokusati pomocu balvana, ali je bio problem kako zadrzati balvan na kosoj povrsini....onda su upotrebljavali male kolce, koji su tek toliko zaustavljali balvane da ne odu u podnozje te strme ravni......nakon toga su opet poljevali vodom te balvane, i koristili poluge i kanape kojima su vukli te kamene blokove...Eto nadam se da cete sad bit zadovoljni, a ako nekome ima sta nejasno, neka slobodno pita......pozz....i samo napisite ispod mojih komentara gdje sam napisao mrsko mi kucat, da dam pojasnjenje, jer mi je sad mrsko trazit te postove.....POZZ

Nije sa otoka vec su sa doline Nila donosili posto su bili kamenolomi
Kamenje su prevozili brodovima po 5,6 ih natovare


ok onda sam nesto pobrko...al ostatak teorije je tacan...
[Vrh] Go down
http://m-archive.bosnianforum.com
PEDERCINAPosts : 74
Join date : 11.08.2009
Age : 23
Location : ma negdje kad skrenes lijevo pored desne kuce odozgo koja se kriza sa kucom lijevo al moras otici desno

PostajNaslov: Re: Kineske piramide   čet kol 13, 2009 5:53 pm

e ako je bijela dva puta veca od keopsove onda to nije stari covjek mogo sam sagradit,ima tu nesto intergalakticko
[Vrh] Go down
Gost
GostPostajNaslov: Re: Kineske piramide   pet kol 14, 2009 2:19 pm

h4x0r je napisao/la:
e ako je bijela dva puta veca od keopsove onda to nije stari covjek mogo sam sagradit,ima tu nesto intergalakticko
mislis extrateresticko Wink
[Vrh] Go down
Sponsored content
PostajNaslov: Re: Kineske piramide   

[Vrh] Go down
 
Kineske piramide
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Misterije :: Misterije :: Ostale Misterije-
Forum(o)Bir: