Forum o paranormalnim pojavama i misterijama......
 
Početna stranicaRegistracijaLogin

Share | 
 

 Tajna drustva

Go down 
Autor/icaPoruka
Dinox

avatar

Posts : 45
Join date : 15.07.2009

PostajNaslov: Tajna drustva   čet sij 14, 2010 10:53 am

Red Lubanje i kosti - jedna od maldih masonskih organizacija koja izabire najbolje clanove na Yale -u,bave se spijunazom i obavjestavanjem,tko udje ne moze izaci i svaka pogreska se kaznjava.
Kazu da su najmanje 3 clana ove organizacije postali predsjednici.
Bush je navodno bio jedan od tih clanova.
Ordo Templis Orientis

Ordo templi orientis odnosno Red Istočnog Hrama ili Red Hramovnika Orijenta, je internacionalna bratovština i religijska organizacija osnovana početkom 20. stoljeća. Zbog štovanja Bafometa, To Mega Therion-a (Velike zvijeri na grčkom koja se spominje i u bibliji kao personifikacija Sotone) i dramatične teurgije ovaj red često brkaju sa Sotonističkim kultom, no o tome će više riječi biti poslije. Izvorna ideja bila je da se O.T.O. poveže i ukalupi u slobodno zidarstvo, ali pod vodstvom Aleistera Crowleya, uskoro je reorganizirana bazirajući se na zakonu Teleme kao centralnog religijskog principa. Ovaj zakon koji propovjeda «Čini što ti volja i to će biti sav Zakon» i «Ljubav je zakon, ljubav pod voljom», pojavljuje se 1904. godine u «Knjizi Zakona» Aleistera Crowleya. Kao i druga tajna društva članstvo u O.T.O. temelji se na sustavu inicijacije sa stupnjevanim ceremonijama u kojima se ritualnom «dramom» nastoje uspostaviti bratske veze i usaditi filozofska i duhovna učenja. U O.T.O. je uključena u Ecclesia Gnostica Catholica (EGC) ili Gnostička Katolička Crkva koja je crkveni produžetak Reda. Glavni obred je javan i naziva se Liber XV, ili gnostička misa. O.T.O. tvrdi da ima preko 3000 sljedbenika širom svijeta, dok se polovina ovog broja nalazi u SAD.
Filozofija O.T.O.
book of lawAleister Crowley O.T.O. definira kao «prvi od drevnih redova koji su usvojili Knjigu Zakona». O.T.O. je izvorno posuđivala ritualne materijale neregularnih masonskih organizacija, i iako se koriste neki simboli i jezik, kontekst je baziran na Telemi. Red pruža ezoterične upute kroz dramatične rituale, vodstvo kroz sustav prosvijetljenih etika, i drugarstvo između predanika Velikom Poslu, pronalazeći božansko u ljudima. O.T.O ima dvije jezgre ritualnih aktivnosti; uvođenje u misterije i slavljenje Liber XV, gnostičke mise. U dodatku, Red organizira predavanja, radionice, socijalne događaje, kazališne i umjetničke performanse; izdaje knjige i novine i daje instrukcije iz Hermetičke znanosti, joge i magike. U svojim «Ispovjednima» Crowley piše: «O.T.O posjeduje najveću tajnu. Cijeli njegov sustav usmjeren je ka komuniciranju s članovima kroz progresivne sugestije, ove svevažeče upute” U prvom nizu inicijacija postoje dva središnja cilja. Prvo, neophodno je objasniti univerzum I njegovu povezanost s ljudskim životom.. Drugo, potrebno je naučiti svakog muškarca i ženu kako najbolje prilagoditi vlastiti život svemiru i kako razviti svoje vještine do maksimuma. Crowley je konstruirao niz rituala temeljem gore navedenog pod nazivima Minerval, Čovjek, Magičar, Majstor Magičar i Potpuni Magičar i Potpuni Upućenik, koji bi trebali ilustrirati tijek ljudskog života u širem filozofskom aspektu. Inicijacijski rituali nakon petog stupnja su takvi da se od kandidata zahtijeva diskrecija, odanost, neovisnost, iskrenost, hrabrost, samokontrola, indiferentnost s obzirom na okolnosti, nepristranost, skepticizam i ostale vrline, i trebali bi u isto vrijeme pomoći kandidatu da sam otkrije prirodu vrhovne istine, svoju svrhu i najbolje načine njene upotrebe.

O cijelom sustavu O.T.O. Crowley je pisao u svojim “Ispovjedima”:

"On omogućava racionalnu bazu univerzalnog bratstva I univerzalne religije. U prvi plan stavlja znanstvenu teoriju koja je zbroj svega do sada poznatog o svemiru kroz jednostavan ali uzvišen simbolizam umjetnički uređen. On također omogućava svakom čovjeku da sam otkrije vlastitu sudbinu, osnažuje moralne i intelektualne kvalitete potrebne za slobodna postignuća, te, na kraju, u njegove ruke stavi oružje nezamislive moći koje čovjek može upotrijebiti za razvoj svake vještine koja mu je potrebna u njegovom poslu


Preporucene knjigE
Kamen i eliksir: M. Baigent i R. Leigh
Hram kralja Salomona
Protokoli Sionskih Mudraca i Novi Svjetski poredak


Zadnja promjena: Dinox; čet sij 14, 2010 11:06 am; ukupno mijenjano 3 put/a.
[Vrh] Go down
Dinox

avatar

Posts : 45
Join date : 15.07.2009

PostajNaslov: Re: Tajna drustva   čet sij 14, 2010 10:54 am

ROZENKROJCERI - RED RUŽE I KRIŽA

HRAM RUŽE I KRIŽARed Ruže I Križa je legendarni ezoterični red koji svoje korijenje vuče iz zapadnjačke mistične tradicije. Ovaj hermetički red (pogledaj pod hermetizam) poznat je i kao «Škola nevidljivih» unutarnjeg svijeta koju sačinjavaju učenici koji, pak pomažu čovječanstvu u spiritualnom razvoju. «Vježbe Ruže i Križa» vrlo su cijenjen rad i važan izvor hermetičko-kršćanskog nauka u zapadnjačkoj alkemiji među studentima metafizike, a datira iz vremena Danteove «Božanske komedije» (1308-1321). No, povjesničari i sociolozi tijekom zadnjih desetljeća susreću se s objektivnim materijalnim dokazima koji ukazuju da Rozenkrojceri svoje podrijetlo imaju u grupi njemačkih protestanata u razdoblju od 1607 do 1616, kada su diljem Europe objavljena tri anonimna dokumenta: Fama Fraternitatis Rosae Crucis, Confessio Fraternitatis, and Chymical Wedding of Christian Rosenkreutz anno 1459. Utjecaj ovih dokumenata koji predstavljaju «hvaljeni Red» i promoviraju «Globalnu reformaciju čovječanstva» bio je toliki da povjesničar Frances Yates period 17 st. naziva periodom «rozenkrojcerovskog prosvjetljenja». Pripadnici Reda osnivanje samog reda smještaju u antička vremena.
Podrijetlo

FAMA FRATERNISKao što sam već rekao, u 17. st objavljena su tri anonimna manifesta koji su zajedno predstavljali legendu o njemačkom hodočasniku nazvanom C.R.C. (u trećem manifestu otkriva se da iza inicijala stoji Christian Rosenkreuz). Legenda kaže da je ovaj hodočasnik studirao na Bliskom istoku kod raznih majstora okultizma, te osnovao Red ruže i Križa, koji za cilj ima globalnu reformu čovječanstva. Tijekom njegova života Red je sačinjavalo ne više od osam članova, a po njegovoj smrti red je nestao, da bi se ponovno pojavio u početku 17.st. u vrijeme objavljivanja gore spomenutih manifesta. Manifesti su bili ispunjeni simbolizmom i tijekom desetljeća interpretirani su na razne načine. U njima se ne navodi točan datum rođenja Christiana Rosenkreuza, ali u djelu Confessio Fraternitatis navodi se 1378 kao godina rođenja “našeg kršćanskog oca” (Christian father). U istom djelu opisuju se 106 godina njegovog života, pa se stoga da zaključiti da je godina njegove smrti 1484. Sličnom dedukcijom, kao godina osnutka Reda može biti i 1407. No, studenti ezoterije ove datume ne shvaćaju doslovno, već ih smatraju alegorijama kako bi se razumjela inicijacija. Objašnjenja proizlaze iz samih manifesta: u jednu ruku Rozenkrojceri vidljivo su usvojili tradiciju Pitagorejaca promatranja I razumjevanja objekata I ideja kroz njihove numeričke aspekte, a s druge strane su opet isticali: “mi govorimo u tebe kroz parabole, ali uz pristanak dovest ćemo te dobru, jednostavno, lagano I ingeniozno razumijevajući deklaraciju I znanje svih tajni” Stjecanje “znanje” definirano je kao “nastojanje u shvaćanju I poznavanju filozofije”

Interpretacije podrijetla

Prema manje poznatoj Rozenkrojcerovskoj grupi iz 18. st. zvanoj Zlatni i Ružin Križ, Red Ruže i Križa utemeljen je 46 godine kada su aleksandijski gnostik imenom Ormus i njegovih 6 učenika preobraćeni od strane jednog Isusovog sljedbenika imenom Marko. Iz ovog preobraćenja nastao je Red Ruže i Križa koji je u svojim temeljima imao utkana učenja ranog kršćanstva i egipatskih misterija.

DANTINNEPrema Emilu Dantinneu (1884-1969) podrijetlo Rozenkrojcera vuče svoje korijenje iz učenja Islama. Kako je opisano u djelu Fama Fraternitatis Rosenkreuz je svoje hodočašće započeo u 16. godini. Hodočašće ga je odvelo u Arabiju, Egipat i Maroko. Tamo je došao u kontakt s istočnjačkim mudracima koji su ga uveli u «univerzalnu harmoničnu znanost». Nakon što je izučio arapsku filozofiju u Jeruzalemu odveden je u Damcar. Ovo mjesto ostaje misterija-to nije Damask, ali je neko mjesto nedaleko od Jeruzalema. Potom se nakratko zadržao u Egiptu. Nedugo zatim otišao je u Fez, u centar filozofskih i okultnih učenja kao što su alkemija Abu-Abdallaha, Gabir ben Hayana i imama Jafara al Sadiqa, astrologija i magija Ali-asha Shabramallishia i ezoterična znanost Abdarahmana ben Abdallaha al Iskaria. No, Dantinne izjavljuje da je Rosenkreuz svoje tajne pronašao među «Vježbenicima Čistoće», društvu filozofa oformljenom u Basri u Iraku, negdje tijekom 900-tih godina. Njihova doktrina ima svoje izvorište ima u učenjima drevnih grčkih filozofa, ali je tijekom vremena postala neo-pitagorejska. (kao što sam ranije spomenuo od pitagorejaca je preuzeta numerička interpretacija ideja i stvari). Njihovo teurgijsko i ezoterično znanje objašnjeno je u «Enciklopediji Vježbenika Čistoće». «Vježbenici Čistoće i Sufiji imali su mnoge zajedničke dodirne točke u doktrini i učenju. Oboje su bili mistični redovi koji su se naslanjali na učenja Kur'ana, ali su dogme zamijenili vjerom u «božansku zbilju». Kako se može iščitati iz manifesta Ruže i Križa, put i vjerovanje Rozenkrojcera vrlo su slični onima u koja su vjerovali Vježbenici Čistoće. Ni jedna od ove dvije grupe nije nosila nekakvu posebnu odjeću, obje su zagovarale apstinenciju, liječili su bolesne i svoja učenja nudili besplatno. Dodirne točke vide se i u ritualima kao i u pričama o Postanku. Prema Mauriceu Magreu (1877-1941) u svojoj knjizi «Magičari, mudraci i mistici» Rosenkreutz je bio posljednji potomak Germelschausena, njemačke obitelji iz 13. stoljeća . Njihov dvorac nalazio se u turinganskoj šumi na granici Hessea, a oni sami prihvatili su Albigensovu doktrinu kombinirajući paganska i kršćanska vjerovanja. Cijelu obitelj ubio je Landgrave Conrad Turingaški, a jedino je preživio najmlađi sin star 5 godina. Njega je u tajnosti u jedan samostan odveo jedan redovnik. Tamo je upoznat s Albigenškom doktrinom i braćom istomišljenicima koji su zajedno s njim osnovali Red Ruže i Križa. No ova legenda počiva samo na usmenoj tradiciji...Danas postoje vjerovanja da je Rosenkreuz samo pseudonim filozofa Francisa Bacona.


Povijesni pregled

Kao što rekoh Rosenkreuz je skovao plan za provođenje istovremene i univerzalne religiozne, filozofske, znanstvene, političke i umjetničke reforme. Kako bi svoj plan sproveo u djelo, ujedinio je nekoliko učenika (u početku 7 , prema Fama Fraternitatis), te ih nazvao Rose Croix (ruža i križ). Ono što je u 17 stoljeću bilo poznato kao «Bratstvo Ružinog Križa», gotovo stoljeće prije nastanka Iluminata Adama Weishaupta, prema znanstvenicima su bili samo izolirani pojedinci koji su gajili posebne poglede na svijet , što je postepeno dovelo do stvaranja zajednice istomišljenika. Ovi pogledi ticali su se hermetičkih spoznaja vezanih uz ljudsku višu prirodu i zajedničkih filozofskih koncepata o utemeljenju usavršenog ljudskog društva. Nema tragova o formalnom bratskom tajnom društvu, u vidu održavanja sastanaka, osnivanja loža i ureda, te se vjeruje da su pisci koji su pozirali kao rozenkrojceri bili moralni i religijski reformatori koji su razvili tehnike širenja svojih ideja kroz medij izdavaštva. Njihovi radovi imali su naznake misticizma i okultnog i promovirali su skrivena značenja vidljiva samo «adeptima», odnosno učenicima. Publikacije Fama Fraternitatis Rosae Crucis Confessio Fraternitatis (1615), i Chymical Wedding of Christian Rosenkreutz izazvale su veliko oduševljenje diljem Europe. Ovi radovi otkrili su postojanje tajnog bratstva alkemičara i mudraca koji u tajnosti pripremaju preobrazbu umjetnosti, znanosti, religije i političke scene tadašnje Europe. Ne samo da su ovi radovi doživjeli brojna reizdanja, nego su ih pratili i brojni pamfleti čiji su autori bili više manje upoznati s originalnim učenjima, i čija je namjera bila puka zabava za široke mase. U svojoj autobiografiji Johann Valentin Andreae (1586–1654) tvrdi da je upravo on autor djela “Chymical Wedding of Christian Rosenkreutz” iako ga je često spominjao kao “Ludibrium”. No, u svojim kasnijim djelima Andrae ismijava alkemiju te je zajedno s glazbom, umjetnošću, kazalištem I astrologijom smješta u kategoriju manje ozbiljnih znanosti. Njegova uloga u stvaranju Rozenkrojcera je kontroverzna. Drevni voštani pečat, prikazan invertno sa mogućim natpisom «D:M. Luther» i alkemijskim simbolima Sol, sumpor i Živa ili spiritus, animas i corpus) Autori Rozenkrojerovskih djela u načelu su podržavali Luteranski pokret. Veza između Luterana i LUTEROV PEČATluterov pečat2Rozenkrojcera je upitna i dvosmislena, ali ipak neki su prepoznali povezanost: Rozenkrojceri također prozivaju hipokriziju tadašnje katoličke crkve, a simbol Martina Luthera je križ unutar otvorene ruže. Također, u razdoblju od svibnja 1521 do ožujka 1522 Luther je boravio u dvorcu Wartburg jugozapadno od Turinške šume, za koji se vjeruje da je u njemu rođen Rosenkreuz. Oko 1530, gotovo 80 godina prije objavljivanja prvog manifesta udruženje ruže i križa već je postojalo u Portugalu u samostanu Reda Krista, domu vitezova Templara, koji su kasnije promijenili ime u Red Krista. U samostanu još uvijek postoje tragovi društva u obliku križeva s jasno označenim ružama u sredini. U isto vrijeme objavljeno je i manje djelo čiji je autor bio Paracelsus, pod nazivom Prognosticatio Eximii Doctoris Paracelsi, a u sebi je sadržavalo sliku duplog križa iznad otvorene ruže. Okultist Stanislas de Guaita u svom djelu “Au seuil du Mystère” iz 1886. koristio je Paracelsusova djela kako bi dokazao postojanje bratstva Ruže I Križa I prije 1614. Vidljivo je da je prvo Rozenkrojcerovsko djelo Fama Fraternitatis bilo pod utjecajem radova uglednog hermetičkog filozofa Heinricha Khunratha iz Hamburga, autora Amphitheatrum Sapientiae Aeternae (1609). Na njegova je ,pak, djela veliki utjecaj imao alkremičar John Dee autor djela Monas Hieroglyphica (1564). Među rozenkrojcerskim svakako treba istaknuti djela Michaela Meiera (1568–1622). Meier je odlikovan redom Grofa Paladina od strane Rudolpha II, kralja Mađarske i Češke. Meier je bio jedan od najistaknutijih branitelja ideje rozenkrojcera navodeći da Bratstvo R.C. unaprijeđuje umjetnost i znanost uključujući i alkemiju. Istraživači djela inspiriranih rozenkrojcerima u nijednom djelu ne pronalaze podatak da je itko od njih uspio proizvesti zlato.Moderna društva

O povezanosti slobodnih zidara i drugih tajnih društava s rozenkrojcerima već sam ranije pisao u eseju «Simbol Ruže i Križa u tajnim društvima», stoga ću odmah prijeći na moderne grupe. Tijekom kasnog 19. i početkom 20. stoljeća mnoga su se društva i grupe nazivala i povezivala s Rozenkrojcerima. Gotovo svi su tvrdili da su upravo oni autentični nasljednici Rosenkrojcerske tradicije. Ove različite grupe mogu se po svojoj orijentaciji podijeliti na ezoterično-kršćanske koje propovjedaju krista i para-masonske. Između ove dvije struje nikada nije postojala povezanost.

Ezoterična kršćanska tradicija

Rozenkrojcerovska družina propovijeda kršćanstvo i tvrdi da predstavlja misterije (ezoterično znanje) o kojemu je Krist govori u Mateju 13:11 i Luki 8:10. Ovo društvo teži pripremi pojedinca kroz harmonični razvoj uma (okultno) i srca (mistično) u duhu nesebičnog služenja čovječanstvu i prihvaćanja altruizma. Prema ovom društvu, izvorni Rosenkrojceri su osnovani 1313. godine i sačinjavali su se od 12 prosvijetljenih bića okupljenih oko 13- Christiana Rosenkreutza. Ovi adepti prikazani su kao pripadnici ljudske evolucije koji su već uznapredovali daleko iznad kruga ponovnog rođenja. Njihova misija je priprema cijelog svijeta za novu fazu u religiji-koja uključuje svjesnost o unutarnjim svjetovima i suptilnim tijelima. Također, njihova misija je i sigurno vodstvo kroz postepeno buđenje ljudskih latentnih sposobnosti tijekom slijedećih 6 stoljeća do doba Akvariusa. Prema okultnim piscima, ova viđenja i teze ukalupljena su jednim dijelom i u «Božanskoj komediji» Dantea Alighieria.

.
Para masonska društva

Paramasonska društva mogu se definirati kao kasni nasljednici alkemisjkog i hermetičkog znanja stvorenog u 15 i 17 stoljeću koji sami sebe definiraju kao izravne nasljednike prvog Reda Ruže i Križa nastalih u Engleskoj, Francuskoj, Egiptu i drugim zemljama. Unutarnji ustroj ovih društava počiva na masonskoj tradiciji gradacije, inicijacije i titula.
[Vrh] Go down
Dinox

avatar

Posts : 45
Join date : 15.07.2009

PostajNaslov: Re: Tajna drustva   čet sij 14, 2010 10:55 am

DRUŠTVO THULE-THULE GESSELSCHAFT

Jedno od, po meni najzanimljivijih i jako slabo istraženih društava uopće je društvo Thule ili Thule Gesellschaft. Ono što je intrigantno kod ovog društva je da su njegova učenja i doktrine usađena u samu srž nacizma, a i povijesna činjenica govori kako je i sam Adolf Hitler (iako nikada nije postao izravan član) na mnoge načine podupirao rad ovog mističnog društva. Što ukratko reći i odakle početi priču o ovome društvu? Prema nekim izvorima društvo Thule osnovao je njemački okultist Rudolf von Sebottendorff 17. kolovoza 1918. kao minhenski ogranak tajnog društva «Germanenorden», odnosno «Reda teutonskih vitezova» osnovanog 1912. Drugi, pak izvori navode da je društvo još 1910. osnovao Felix Niedner kao eksremnu nacionalističku grupu. Bilo kako bilo, Friedrick Krohn član društva Thule 1920. predlaže Hitleru znak «Hakenkreutza», kukastog križa kao zaštitni znak. Hitler ga je postavio u bijeli krug na crvenoj pozadini kako bi konkurirao crvenoj zastavi Komunističke partije sa srpom i čekićem. Tako je jedan o najdrevnijih znakova sreće i blagostanja postao jedan od najmoćnijih i najzlijih simbola 20. stoljeća. O pravom podrijetlu ovoga znaka biti će više riječi u daljnjem tekstu. U 1930-ima, Hitlerova Njemačka prezentirala je sav sjaj svojih tehnoloških dostignuća Na godišnjem skupu u Nurembergu zračna flota vitkih bombardera protutnjala je iznad uzdignutih lica pripadnika Nacističke stranke. Sustav autoputa povećao je brzinu putovanja dužinom i širinom cijelog Reicha, a veličanstven stadion u Berlinu 1936. bio domaćinom Olimpijskih igara. No, ispod površine marširajućih nogu i tutnjave tenkova na nuremberškom Cepelinovom polju, pulsirao je drukčiji ritam puno starijeg sustava vjerovanja, filozofije koja je animirala rane ideologije Nacističke partije i što je iznimno bitno, u svoje redove privukla prvog čovjeka iza Hitlera-Heinricha Himmlera, vođu SS-a. Ova uvjerenja bila su sve osim tehnoloških. To je bila pomno odabrana mješavina drevnih teutonskih mitova, istočnjačkog misticizma i antropologije s kraja 19. stoljeća. Da li ih je Hitler bespogovorno i u cijelosti prihvatio, moglo bi se raspravljati, ali Himmler zasigurno je. Društvo Thule počivalo je u samom srcu carstva SS-a, koje je postalo zastrašujuća produžena ruka Nacističke države. Također, ovo društvo bilo je glavni pokretač nacističke ekspedicije na planine Tibeta, koja je za cilj imala otkriti tajne izgubljene super-rase.

Društvo Thule
Društvo Thule čiji je član bio Heinrich Himmler, dobilo je ime po mitskoj zemlji Hyperborei-Thule, (u hinduskim legendama naziva se još i bijeli otok), koju su neki članovi društva poistovjetili s Islandom i Grenlandom, za koje su vjerovali da su ostaci isto tako mitske Atlantide. Ovu ideju je začeo Platon, a dalje razvila poznata okultistica 19. stoljeća, Helena Blavatsky u svojim radovima nazvanim «Tajna doktrina» Thule-Gesellschaft je ostalo u prisnom kontaktu s «teozofistima», Blavatskynim sljedbenicima. Ostali su tvrdili da su stanovnici Thule preživjeli kataklizmu i postali podzemni nadljudi, odnosno super-rasa. Nakon kataklizme, prvo su migrirali na zapad (misleći na zapad Indije, možda čak i Babylon?), potom u pustinju Gobi, i na kraju u Tibet; njihovi duhovni mentori povukli su se u skriveni duhovni centar zvan «Asgard», podzemni grad. Ova bića u Hindi/Budističkoj tradiciji poznata kao «Lame svih Lama» ili «Kraljevi svijeta» mogu se kontaktirati samo duhovnim putem. Simbol ovog «gospodara» je upravo famozna svastika s početka teksta, koja simbolizira «središnju moć Nebeskog dragulja». Ova rasa nazvana «Vril-ya» oživjela je u znanstveno-fantastičnom romanu «Nadolazeća rasa» engleskog romanopisca Edwarda Bulwera-Lyttona iz 1871. U ovom romanu pripadnici ove rase nadljudi imaju psihokinetičke sposobnosti (Vril) i žele zavladati svijetom. Na prijelazu stoljeća termin «Ubermensch» (nadčovjek) prihvatili su mnogi filozofi, poglavito Friedrich Nietzche. Također bio je omiljen među pobornicima izokrenute Darwinističke teorije: još jedan englez, filozof Houston Stewart Chamberlain vjerovao u rasnu nadmoć «Arijevaca» koji su naseljavali sjevernu Europu. Ovo je potaklo pripadnike društva Thule da se poistovjete s teutonskim plemenima koja su 9. godina poslije Krista porazila rimske legije u teutoburškoj šumi kao nasljednici izgubljene super-rase Hyperborea-Thule, čuvara tajni vril-a. Cilj društva Thule bio je razbiti barijeru tzv. «maloga sebe»- koja se sastoji od fizičke stvarnosti i (po napredovanju u njihov unutarnji krug) moralnih okova, kako bi došli u kontakt s «božanskim sobom» u nevidljivom svijetu duhova. To bi u konačnici omogućilo dosezanje «univezalnih energetskih polja», koja bi u čovjeku «probudila» uspavane unutarnje moći i omogućila razvijanje nadljudskih fizičkih sposobnosti koje su nekada bile obilježje ponosne Arijevske rase. Društvo Thule zahtijevalo je disciplinu i slijepu, neupitnu poslušnost prosvijetljenom Majstoru, bez obzira na njegove prohtjeve, kako bi se stvorili preduvjeti za osobnu transformaciju. Sebottendorf je to nazivao «Fuehrerprinzip» (Fuhrerovo načelo), te izmislio formalni pozdrav za «tako dobrog čovjeka»: «Sieg, Heil». Društvo je proklamiralo iščekivanje odabranog čovjeka kojemu će se predati. Kada se Hitler pridružio Društvu, Dietrich Eckart je izjavio da je došao ta dan, te počeo Hitlera upoznavati s minhenskim okultnim krugovima, predstavljajući ga kao «dugo iščekivanog spasitelja». Alfredu Rosenbergu je izjavio: «Vjerujem u Hitlera; iznad njega lebdi zvijezda!» Eckart je pratio svoju misiju koju je otkrio tijekom jedne seanse. Tada je rečeno da će se «Gospodar Maitreya» uskoro pojaviti kao njemački mesija kako bi «poveo arijsku rasu u konačnu pobjedu nad Židovima». Eckartu je dodijeljena zadaća mesijinog «hranitelja». Zanimljivo je istaknuti da je društvo Thule bilo dijelom međunarodnog «Bratstva smrti», koje je povezivalo više tajnih društava, a najpoznatije od njih je «Skull and Bones» (lubanja i kosti) koje djeluje na sveučilištu Yale i identično je Hitlerovom društvu Thule. Najpoznatiji pripadnici ovog društva su George W Bush i njegov otac. Vođa društva Thule, Dietrich Eckart, svojim je nasljednicima u kasnim danima 1910. godine izjavio da je osobno primio jedan oblik satanističke objave po kojoj je njegova sudbina pripremiti tijelo za Anti-Krista, odnosno čovjeka nadahnutog od strane samog Lucifera koji će pokoriti svijet i odvesti Arijevce u slavu. Eckart je svoju ulogu u tome procesu usporedio sa onim što je Ivan Krstitelj bi Kristu. Eckart je Hitlera dobro podučio. Na samrti je izjavio «Slijedite Hitlera! On će plesati, ali sam ja taj koji naručuje pjesme! Uveo sam ga u učenja «Tajne doktrine», otvorio njegove centre u viziji i pokazao mu načine komunikacije s Moćima!»

Svastika

Drevni indijski simbol sreće, svastika bila je također i tradicionalni simbol Thora, nordijskog boga groma i bio je omiljen u krugovima germanskih neo-paganističkih pokreta s početka 20. stoljeća koji su ga nazivali «Hakenkreutz» (kukasti križ). U sličnoj maniri Hakenkreutz je usvojilo i društvo Thule, čiji su članovi kao i neo-paganisti bili zakleti antikršćani. Već sam ranije spomenuo kako je svastika dospjela na nacističku zastavu.Podrijetlo Arijske rase

Početkom 20-tih godina otrovna mješavina rasne teorije i teutonskog misticizma ukorijenila se duboko u nacističkoj filozofiji koja se borila za političku prevlast u Weimarskoj republici. Dodatna doza okrutnosti pristigla je u razmišljanja Nacista 1923. godine. Dok je bio utamničen u zatvoru Landsberg, Hitler se upoznao s pisanim djelima profesora Karla Haushofera. Hitlerov bliski suradnik Rudolph Hess poslije ga je upoznao s Haushoferom, bivšim vojnikom i znanstvenikom i osnivačem društva Vril koje se kasnije istaknulo kao unutarnji krug društva Thule i nastavilo djelovati i nakon njegova gašenja. Društvo Vril tražilo je način za kontaktiranje podzemnih superljudi, kako bi od njih naučili drevne tajne Thule. Također je promoviralo ideju o centralnoazijskom podrijetlu Arijske rase, a Haushofer je tvrdio da je posjetio Tibet u potrazi za dokazima ove teorije.

Geopolitika

Haushofer je također bio i gorljivi branitelj ideje «Lebensrauma» (životnog prostora), teorije koja je imala vodeću ulogu u njemačkoj imperijalističkoj ideologiji još od 1890-tih. te bila glavna ideja i parola njemačke političke desnice. Predlagači ideje «Lebensrauma» tražili su rekolonizaciju Slavenskih zemalja koje su pokorili vitezovi Teutonci u srednjem vijeku i ponovno ujedinjenje germanske populacije istočne Europe i europskog dijela Rusije. Hitler je već bio upoznat s ovim teorijama, ali Haushoferovi radovi još su više ideološki potkovali ovu ideju, koja će prerasti u operaciju «Barbarossa», invaziju na Sovjetski Savez 1941.Pretpotopni primitivizam

Hitler, vodeći propagandist prepoznao je privlačnost pretpotopnog primitivizma na umove Nijemaca koje su proklamirali društva Thule i Vril. To (Teutonska pobjeda nad Rimljanima)je ponovno pobudilo osjećaj ponosa kod, u prvom svjetskom ratu, poražene njemačke nacije i išla ruku pod ruku sa neslužbenom nacističkom idejom «više od religije je ustrajnost u stvaranju novog čovjeka». Jedna je stvar društava Thule i Vril još više privukla Hitlera i Himmlera-potpuna predanost ideji uništenja Židova (juda) koji su bili viđeni kao rasna prijetnja i kozmički neprijatelj «Volku», odnosno Njemačkom narodu. Sebottendorf je već 20-tih godina propagirao ideju «konačnog cilja» kojom bi se Židovi doslovno «istrijebili s lica zemlje jednom za svagda» koristeći najkrvoločnije metode uključujući i osnivanje koncentracijskih logora.

Provoditelji rasne doktrine i dvorac Wewelsburg,

1933. godine, kada je Hitler postao njemački kancelar, fantazije Himmlera i društva Thule postali su stvarnost. Vođen nametnutim nacističkim diktatom i idejom rasne čistoće provoditelj rasne doktrine postaje Himmlerov SS, «Schutzstaffel» (zaštitni odred)». Ovi odredi započeli su kao 300-tinjak Hitlerovih osobnih tjelesnih čuvara, da
bi do 1939. brojili 500,000 ljudi. Naoružani pripadnici poznatiji kao Waffen SS boril
su se zajedno s regularnim postrojbama njemačke vojske u Drugom svjetskom ratu, a Himmler ih je vidio kao reinkarnacije teutonskih vitezova i vitezova iz legendi o kralju Arthuru. SS-ovski Kamelot postao je dvorac Wewelsburg, u blizini šume Teutoburg, između gradova Hamma i Paderborna, koji je postao Himmlerov hram vjere u novi svjetski poredak. Wewelsburg je trebao postati središte tog poretka, pogansko mjesto moći za koju su neki vjerovali da će čuvati i sam «Sveti Gral», za kojima su tragali Arthurovi vitezovi okruglog stola. Na podu dvorca nalazio se tamni mozaik zvijezde koja je označavala središte i nad kojim su provođeni magijski rituali dvanestorice nacističkih časnika poznatih kao «Dvanest vitezova». Komisija Ahnenerbe, produžena ruka SS-a, sredinom 1930-tih gorljivo je tražila podrijetlo arijevske rase širom svijeta, samo da bi dokazali kako je njima suđeno vladati svijetom i da pri tom imaju podršku mističnih sila. Zadatak im je bio pronaći znanstvenu, antropološku i arheološku dokumentaciju koja bi ujedinila njihovu drevnu prošlost i njihovu sudbinu. No, ova je vizija imala vrlo mračnu stranu…U Drugom svj.ratu SS je punio nacističke koncentracijske i logore za istrebljenje, u kojima su provođeni okrutni eksperimenti sa svrhom dokazivanja arijevske superiornosti. Osnivane su i specijalne jedinice nazvane «Einsatzgruppen» čiji je zadatak bilo čišćenje istočne Europe od Židova.
Ahnenerbe i Tibet

Komisija pod punim imenom «Ahnenerbe Forschungs und Lehrgemeinschaft» bila je društvo za istraživanje i poučavanje o naslijeđu predaka. Dvije godine po osnutku, 1937., Himmler društvo pripaja SS-u. Kako sam već spominjao, neki poklonici nacističke rasne teorije vjerovali su u postojanje mistične zemlje Thule između Islanda i Grenlanda, a njezin pronalazak bio je predmetom barem jedne nacističke ekspedicije. No, Karl Haushofer je bio uvjeren da ključ ovladavanja vril energijom leži u Tibetu. U tom je imao podršku švedskog istraživača i nacističkog simpatizera Svena Hedina, koji je vodio nekoliko ekspedicija na Tibet. Hitler je o Hedinu imao toliko visoko mišljenje da ga je pozvao da održi pozdravno slovo na Olimpijadi 1936. U siječnju 1943. Hedin je nazočio osnivanju Instituta za unauatrazijska istraživanja, ogranka Ahnenerbea.Ekspedicija na Tibet

1938. godine tibetanci su podosta bili naklonjeni Njemačkoj i njihovom savezniku Japanu, kako bi uspostavili protutežu britanskom i kineskom utjecaju u regiji. Iste godine društvo Ahnenerbe predvođeno Ernstom Schäferom pokrenulo je ekspediciju na Tibet. Schäfer je poslije objavio zapis o toj ekspediciji u knjizi «Svečanost ožiljaka bijele tkanine: istraživačka ekspedicija kroz Tibet u Lhasu, sveti grad božanske sfere». Jedan od članova ekspedicije bio je i antropolog Bruno Beger, pobornik teorije o Tibetu kao domu «sjeverne rase». Begerova uloga bilo je provođenje znanstvenih istraživanja o tibetancima. Tijekom svog boravka proučio je više od 300 lubanja stanovnika Tibeta i Sikkima, te u detalje zabilježio i druge fizičke predispozicije. Sa antropološkog gledišta je zaključio da Tibetanci predstavljaju prijelaznu razvojnu fazu između mongolskih i europskih rasa, dok europski rasni elementi najviše dolaze do izražaja kod predstavnika aristokracije. Vjerovao je da bi Tibetanci mogli igrati ključnu ulogu u regiji nakon konačne pobjede, kao njemački saveznici.

Podzemni gradovi

Nije poznato da li je bilo još ekspedicija na Tibet, ali nagađa se da je postojalo još ekspedicija i prije, ali i poslije. U svojoj knjizi Spear of Destiny (Koplje sudbine) (1973) Trevor Ravenscroft raspravlja o tome da li su Nijemci u razdoblju između 1926. - 1943. provodili niz ekspedicija. To bi omogućilo, ističe Ravenscroft, nacistima održavanje kontakata s njihovim arijevskim precima, čuvarima okultne moći vril, koji su skriveni u podzemnim gradovima ispod Himalaja. Ovaj scenarij neodoljivi podsjeća na Bulwer-Lyttona.

Kuće od blata i kamene sjekire

Tijekom Drugog svj. rata Himmlerove opsesivne potrage za arijevskim korijenima urodile su pronalaskom arheoloških nalazišta u zapadnoj i južnoj Rusiji. Otkriveni arheološki pronalasci transportirani su u štabo SS-a u Wewelsburgu. Agenti društva Ahnenerbe pristigli su u ime Wermachta i detaljno pretraživali ova područja za dokazima Njemačkog podrijetla. Čak je i Hitleru počela smetati Himmlerova opsesija, te je postavljao pitanje «zašto se skreće pozornost svijeta na činjenicu da nememo prošlosti? Nije li dovoljno to da su Rimljani podizali monumentalne građevine u vrijeme kada su naši preci živjeli u kućama od blata.?»

Osuđen na smrt

Tajna moć vrila nije uspjela spasiti Treći Reich od propasti. Nakon nacističkog poraza voditelj društva Ahnenrebe Dr Wolfram Sievers osuđen je na smrt, no ne zbog arheoloških već eksperimenata na ljudima u koncetracionim logorima. Arheološki svijet Ahnenerbea umro je zajedno s Hitlerom, Himmlerom i Sieversom. Mnogi članovi društva postali su vodeći profesori u poslijeratnoj Njemačkoj.


[You must be registered and logged in to see this link.]


[You must be registered and logged in to see this link.] Arrow Arrow Arrow Arrow
[Vrh] Go down
Sponsored content
PostajNaslov: Re: Tajna drustva   

[Vrh] Go down
 
Tajna drustva
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Misterije :: Misterije :: Ostale Misterije-
Forum(o)Bir: